Ordgenerator/slumpmässiga ord Skapa ord här med bara några klick.

Använd den här sidan för att skapa slumpmässiga ord. Detta handlar inte om att skapa fantasiord, utan snarare att generera riktiga ord slumpmässigt som kan användas för en rad olika ändamål. Det bästa av allt: du kan ställa in dina egna parametrar. Till exempel kan du ställa in att orden ska ha ett visst antal bokstäver eller att vissa bokstäver ska finnas i början eller slutet på ordet. Du får även välja hur många ord du vill generera, och du kan skriva in alla siffror mellan 1 och 50 (50 är det högsta antalet ord verktyget kan generera vid varje användning).


När du har angett dina föredragna parametrar så kommer Ordgeneratorn visa dig alla ord som hittades med dina inställningar. För att visa nya slumpmässiga ord i resultatlistan klickar du bara på knappen "Generera fler ord".

 

Här är de tre bästa anledningarna till att använda Ordgeneratorn:


Förbättra kreativt skrivande


De slumpmässiga orden som genereras är särskilt väl lämpade för processen för kreativt skrivande. Till exempel kan du generera fem slumpmässiga ord och sedan försöka använda samtliga av dem i en enda paragraf. Längre listor med slumpmässiga ord kan kanske användas i en novell. Eftersom du inte kan veta i förväg vilka ord som kommer genereras så blir det en stor kreativ utmaning att få använt dem alla på ett betydelsefullt sätt. Om du vill göra det svårare kan du försöka att använda dem i exakt samma ordning som de genererades. Sådana övningar kommer garanterat att ge din kreativitet en boost och förbättra din skrivförmåga.


Förbättra din vokabulär och ditt uttal


Ordgeneratorn är ett mycket praktiskt verktyg för att förbättra ditt uttal av ord. När ett ord du inte kan dyker upp kan du dessutom slå upp dess betydelse och utöka ditt ordförråd. Om du använder Ordgeneratorn tillsammans med någon annan så kan ni testa varandras uttal för de slumpmässigt genererade orden.


Hitta inspiration för namn


Om du behöver ett namn för en produkt, ett evenemang, ett varumärke eller av någon annan anledning så är Ordgeneratorn det rätta verktyget för dig. Om du redan har en del av ett namn så skriver du bara in delen du redan har och låter Ordgeneratorn skapa resten åt dig.